Vés al contingut

PRÒXIMES ACTIVITATS PRINCIPALS
(Subjectes a les condicions de la COVID-19)

Castelló decideix amb el ‘món de la festa’ la suspensió de Sant Pere i Sant Joan per la covid

Castelló, 28 de maig de 2021
 
Castelló decideix amb el ‘món de la festa’ la suspensió de Sant Pere i Sant Joan per la covid
 
Festes es compromet a recollir propostes per a estudiar la possibilitat de realitzar actes a partir del pròxim mes de setembre
 
L'Ajuntament de Castelló ha acordat hui amb el món de la festa que, en compliment de les mesures sanitàries davant la covid-19 relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones, i sota un criteri de precaució i prudència per a minimitzar el risc de propagació del virus, no se celebraran les festes de Sant Pere ni tampoc les de Sant Joan.
 
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Festes i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, han abordat aquesta qüestió en la reunió mantinguda hui amb el món de la festa, a la qual es van emplaçar el mes de gener passat quan es va acordar suspendre el calendari festiu fins a maig atenint a la situació epidemiològica de la ciutat. “Hui hem tornat a reunir-nos amb els ens festers de la nostra ciutat per a reavaluar la situació epidemiològica i prendre decisions respecte a la celebració d'actes festius i esdeveniments per als pròxims mesos i s'ha recordat de forma consensuada suspendre Sant Pere i Sant Joan ateses les mesures sanitàries davant la covid-19”, ha explicat Marco.
 
La no celebració de les festes del Grau es fa considerant que és la decisió més prudent i conforme a les directrius de salut pública, ja que són uns festejos populars multitudinaris, que es desenvolupen al carrer i reuneixen centenars de persones. Pels mateixos motius, se suspenen els actes que tradicionalment es programen per a la nit de Sant Joan a les platges de Castelló. “Agraïsc la sensibilitat de la Comissió de Festes de Sant Pere i els trasllade un missatge d'ànim a les reines, president infantil i tota la seua cort d'honor, així com a les penyes i colles”, ha apuntat Braina.
 
Durant la trobada, l'Ajuntament també s'ha compromés amb els representants del món de la festa a recollir i estudiar les seues propostes d'actes o esdeveniments que puguen desenvolupar-se a la ciutat a partir del pròxim mes de setembre.
 
En la reunió, que ha tingut lloc al Palau de la Festa, a més de Marco i Braina, per part del món de la festa han participat representants de la comissió de festes del 75 aniversari de les festes de la Magdalena, de la Gestora de Gaiates, la Federació de Colles, els ens vinculats (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Moros d'Alqueria, Colla Bacalao, Colla del Rei Barbut, Colla de Dolçainers i Tabaleters, Confraria de la Sang, Confraria de Lledó, Festes de Carrer i Confraria de Festes de Sant Pere), a més de les reines de les festes, Carmen Molina i Gal·la Calvo, i els pregoners, José María Prades i Marc Osorio.
 
 

FESTES DE LA MAGDALENA 2022

Castelló, 20 d'octubre de 2021

 

El Patronat Municipal de Festes dóna a conéixer l'obra triada de les 13 presentades després de la deliberació del jurat en el Palau

 

El cartell amb el lema Nou somnis ha guanyat el concurs convocat pel Patronat Municipal de Festes de Castelló per a la Magdalena 2022. L'obra és de Carla Parra Bellido, amb un lema que fa referència als nou dies de les festes fundacionals, i ha sigut triada després de la deliberació del jurat reunit hui al Palau de la Festa. El president del patronat i edil de Festes, Omar Braina, acompanyat dels membres del jurat, ha donat a conéixer el cartell guanyador d'entre els 13 presentats en aquesta edició; sis dels quals s'han descartat des d'un primer moment perquè no s'ajustaven a les bases.

 

“Hui s'ha triat el cartell de la Magdalena 2022, prevista del 19 al 27 de març. Avancem així en la tramitació i organització de les pròximes festes, que estaran condicionades encara per la pandèmia i que s'estan planificant tenint en compte diferents escenaris per a poder gaudir-les amb seguretat”, ha explicat Braina. En aquest sentit, el regidor de Festes ha recordat que s'està “en contacte directe amb Salut Pública per a planificar les pròximes festes i ajustar el programa a la situació epidemiològica i a les mesures de prevenció i protecció davant la covid”. Així mateix, Braina ha destacat que des de Festes es continuarà “treballant amb la màxima prudència i responsabilitat com s'ha fet fins al moment, fent passos cap a la nova normalitat i tenint en compte l'evolució de la pandèmia”.

 

El cartell guanyador i la resta dels 12 presentats al concurs s'exposaran a la sala d'exposicions de la Fundació Dávalos Fletcher des del 30 d'octubre fins al 7 de novembre.

ANIVERSARI DE LA CIUTAT

Cada 8 de setembre Castelló celebra l'aniversari de la seua fundació amb diversos actes destinats a festejar aquesta efemèride. En 2021, donades les condicions sanitàries actuals a conseqüència de la pandèmia de la covid-19, els actes s'han celebrat amb restriccions sanitàries. Tota la informació en: http://www.castello.es/web30/pages/noticias_web10.php?cod=17570

Pròxims esdeveniments

NO ET PERDES CAP ESDEVENIMENT DE LES FESTES DE CASTELLÓ.

EN AQUESTS MOMENTS PENDENTS DE LA EVOLUCIÓ DE LA COVID19

LES NOSTRES FESTES

  • D’interés turístic internacional

    En l’any 2010 les Festes de la Magdalena van rebre aquesta distinció de caràcterhonorífic

  • Un èxit en evolució

    Cada any milers de persones se congreguen en els actes més representatius

  • Una festa global

    Tant xiquets com majors poden gaudir d’unes festes pensades per a tots

CARTELL OFICIAL DE LES FESTES

cartell festes de la magdalena 2022

 

NOU SOMNIS

El cartell guanyador és obra de l’artista Carla Parra Bellido

Magdalena 100%

El cartell conté tots els elements representatius: la gaiata, personatges de la festa i fins i tot la pròpia ermita de la Magdalena

Un any competit

Nou somnis es va imposar en un certamen al qual es van presentar 13 obres

CONEIX TOTES LES NOTÍCIES DE LES FESTES

VEURE MÉS