Vés al contingut

PRÒXIMES ACTIVITATS PRINCIPALS
(Subjectes a les condicions de la COVID-19)

Castelló decideix amb el ‘món de la festa’ la suspensió de Sant Pere i Sant Joan per la covid

Castelló, 28 de maig de 2021
 
Castelló decideix amb el ‘món de la festa’ la suspensió de Sant Pere i Sant Joan per la covid
 
Festes es compromet a recollir propostes per a estudiar la possibilitat de realitzar actes a partir del pròxim mes de setembre
 
L'Ajuntament de Castelló ha acordat hui amb el món de la festa que, en compliment de les mesures sanitàries davant la covid-19 relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones, i sota un criteri de precaució i prudència per a minimitzar el risc de propagació del virus, no se celebraran les festes de Sant Pere ni tampoc les de Sant Joan.
 
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Festes i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, han abordat aquesta qüestió en la reunió mantinguda hui amb el món de la festa, a la qual es van emplaçar el mes de gener passat quan es va acordar suspendre el calendari festiu fins a maig atenint a la situació epidemiològica de la ciutat. “Hui hem tornat a reunir-nos amb els ens festers de la nostra ciutat per a reavaluar la situació epidemiològica i prendre decisions respecte a la celebració d'actes festius i esdeveniments per als pròxims mesos i s'ha recordat de forma consensuada suspendre Sant Pere i Sant Joan ateses les mesures sanitàries davant la covid-19”, ha explicat Marco.
 
La no celebració de les festes del Grau es fa considerant que és la decisió més prudent i conforme a les directrius de salut pública, ja que són uns festejos populars multitudinaris, que es desenvolupen al carrer i reuneixen centenars de persones. Pels mateixos motius, se suspenen els actes que tradicionalment es programen per a la nit de Sant Joan a les platges de Castelló. “Agraïsc la sensibilitat de la Comissió de Festes de Sant Pere i els trasllade un missatge d'ànim a les reines, president infantil i tota la seua cort d'honor, així com a les penyes i colles”, ha apuntat Braina.
 
Durant la trobada, l'Ajuntament també s'ha compromés amb els representants del món de la festa a recollir i estudiar les seues propostes d'actes o esdeveniments que puguen desenvolupar-se a la ciutat a partir del pròxim mes de setembre.
 
En la reunió, que ha tingut lloc al Palau de la Festa, a més de Marco i Braina, per part del món de la festa han participat representants de la comissió de festes del 75 aniversari de les festes de la Magdalena, de la Gestora de Gaiates, la Federació de Colles, els ens vinculats (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Moros d'Alqueria, Colla Bacalao, Colla del Rei Barbut, Colla de Dolçainers i Tabaleters, Confraria de la Sang, Confraria de Lledó, Festes de Carrer i Confraria de Festes de Sant Pere), a més de les reines de les festes, Carmen Molina i Gal·la Calvo, i els pregoners, José María Prades i Marc Osorio.
 
 

FESTES EN LES ERMITES

Amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni de les ermites del terme de Castelló i la necessitat de fer un major ús de la seua riquesa patrimonial, les ermites de la ciutat són les protagonistes de diferents festes al llarg de l'any. Al mes de juliol l'ermita de Sant Jaume de Fadrell és una de les principals atracciones de Castelló, encara que existeixen moltes altres, com la de Sant Francesc de la Font o la de Sant Roc de Canet, que també gaudeix de diferents celebracions.

ANIVERSARI DE LA CIUTAT

Cada 8 de setembre Castelló celebra l'aniversari de la seua fundació amb diversos actes destinats a festejar aquesta efemèride. En 2021, donades les condicions sanitàries actuals a conseqüència de la pandèmia de la covid-19, els actes estan pendents de la seva programació.

Pròxims esdeveniments

NO ET PERDES CAP ESDEVENIMENT DE LES FESTES DE CASTELLÓ.

EN AQUESTS MOMENTS PENDENTS DE LA EVOLUCIÓ DE LA COVID19

LES NOSTRES FESTES

  • D’interés turístic internacional

    En l’any 2010 les Festes de la Magdalena van rebre aquesta distinció de caràcterhonorífic

  • Un èxit en evolució

    Cada any milers de persones se congreguen en els actes més representatius

  • Una festa global

    Tant xiquets com majors poden gaudir d’unes festes pensades per a tots

CARTELL OFICIAL DE LES FESTES

75 ANIVERSARI

 

Nits de Llum

El cartell guanyador és obra de l’artista Endika Gómez de Balugera

Magdalena 100%

El cartell conté tots els elements representatius: gaiates, rotllos i canyes i fins i tot la pròpia ermita de la Magdalena

Un any competit

Nits de Llum es va imposar en un certamen al qual es van presentar 23 obres

CONEIX TOTES LES NOTÍCIES DE LES FESTES

VEURE MÉS