Vés al contingut

FESTA DE LA ROSA

Quan és la festa de la rosa?

La festa de la rosa és sempre el primer dissabte de maig.

 

Quin és l'origen de la Festa de la Rosa?

La Festa de la Rosa és un festeig instaurat l'any 1928, quan l'Ajuntament va decidir integrar el costum de sortir a rondar el mes de maig en els actes commemoratius de la Mare de Déu del Lledó, en el qual tots els grups havien d'iniciar les seves serenates sota el balcó de l'Ajuntament.

 

Què és la Festa de la Rosa?

Arribat el mes de maig, Castelló s'inunda de l'aroma de la flor del taronger i de la tradicional música romàntica. Encara que la tradició les serenates no és exclusiva de la ciutat, la capital de la Plana aconsegueix una altra dimensió que la converteix en una genuïna manifestació d'un poble apassionat i amant de l'art.

Sota la denominació de Festa de la Rosa, nombrosos grups aficionats a la cançó de serenata es reuneixen el primer dissabte del mes de Maig en la plaça Major de Castelló per a oferir les seves millors melodies, participant en un certamen que comporta alhora un concurs en el qual es lliuren els premis Rosa d'Or i Rosa d'Argent. Milers de persones assisteixen a les actuacions dels grups participants en la fase de concurs i d'aquells que ho fan com a col·laboradors. Després del certamen de la plaça major, i al llarg de les matinades de tots els dissabtes del mes de maig, Castelló s'omple de romàntiques cançons inundant els racons de la ciutat amb serenates.

FIESTA DE LA ROSA