Vés al contingut

Primer dissabte: La Magdalena arranca amb les carcasses commemoratives que anuncien oficialment les festes i que precedeixen a la mascletà inaugural. Al llarg del matí es produeixen les obertures de fires com les de la tapa i la cervesa, la vinícola, la taurina, la de food truck o la del mercat artesanal. El dia prossegueix amb el Cavalcada del Pregó, la tradicional Enfarolà del Campanar i conclou amb diverses actuacions musicals.

Primer diumenge: El dia gran de les festes comença amb la Despertà i el repartiment de canyes i cintes magdaleneres. És aleshores quan s'inicia la Romeria dels Canyes, en la qual milers de persones caminen juntes cap al Turó de la Magdalena. Una vegada allí es produeix la degustació d'una paella monumental. Havent dinat arriba el moment de la Tornà, mentre que a la vesprada i a la nit és el torn de la desfilada de gaiates i dels espectacles musicals.

De dilluns a divendres: Al llarg de la setmana de Magdalena tenen lloc multitud d'esdeveniments ressenyables i característics. Entre ells es troben la Cavalcada del Pregó infantil, les primeres jornades del concurs de mascletaes, la Nit Màgica, el Festival Internacional de Música de Festa, els castells de focs artificials, els events taurins, les obres de teatre, els espectacles d'animació infantil, diferents desfilades o els concerts de destacats artistes.

Últim cap de setmana: La festa major de Castelló de la Plana conclou amb l'ofrena de flors a la Mare de Déu del Lledó. Durant aqueix cap de setmana també se celebren les últimes mascletaes i castells de focs. Finalment, la desfilada final de festes, la traca final i el Magdalena Vítol posen el fermall d'or a una setmana de festeig i tradició.