Vés al contingut

La alcaldesa Amparo Marco y el resto de integrantes del 'món de la festa' acuerdan la suspensión de las Fiestas de la Magdalena 2020

El 'món de la festa' demana per unanimitat la suspensió fins al 2021 davant la incertesa i la falta de garanties sanitàries

Castelló no celebrarà les festes de la Magdalena enguany a causa del coronavirus i destinarà el pressupost de les mateixes no compromés al pla de xoc municipal anticrisi. La decisió s'ha pres aquesta vesprada de forma consensuada, a sol·licitud del món de la festa, els representants de la qual han demanat per unanimitat la suspensió definitiva fins al 2021 davant la falta de garanties sanitàries a curt i mitjà termini i la incertesa que es puguen celebrar o no actes multitudinaris en els pròxims mesos.

“Hui ens hem reunit amb representants del món de la festa per a abordar el futur de la Magdalena d'enguany i ens han demanat per unanimitat la suspensió definitiva fins al 2021 davant l'actual crisi del coronavirus i la falta de garanties sanitàries per a poder celebrar-la en condicions. Per això, després d'escoltar a gaiates, colles, ens vinculats, Festes de Carrer, reines i pregoners, hem decidit de forma consensuada que la pròxima Magdalena serà en 2021”, ha explicat l'alcaldessa i presidenta nata del Patronat Municipal de Festes, Amparo Marco. A més, i a petició del món de la festa, “s'ha decidit també que el pressupost de les festes es destine a pal·liar els efectes de la covid-19 a la ciutat, per a mesures que contribuïsquen a la reactivació econòmica i per a la cobertura social”, ha detallat Marco.

Cal recordar que les festes de la Magdalena van ser suspeses i ajornades quatre dies abans de la declaració d'estat d'alarma, pel Decret 4/2020, de 10 de març, del president de la Generalitat, seguint la instrucció del Ministeri de Sanitat que establia la conveniència de no celebrar actes multitudinaris en existir risc de propagació del coronavirus.

En la trobada convocada aquesta vesprada per Marco, al costat de la regidora de Festes, Pilar Escuder, han participat representants de la Gestora de Gaiates, la Federació de Colles, els ens vinculats (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Moros d'Alqueria, Colla Bacalao, Colla del Rei Barbut i Colla de Dolçainers i Tabaleters) i Festes de Carrer, a més de les reines de les festes d'enguany, Carmen Molina i Gal·la Calvo, i els pregoners, José Maria Prades i Marc Osorio. També hi ha hagut representació de la plaça de bous. Un a un han anat exposant les seues impressions i opinions i han coincidit a ajornar a 2021 la celebració de la Magdalena, per a poder organitzar unes festes amb plenes garanties per a la ciutadania, de salut i seguretat.

En els pròxims dies es convocarà al Consell Rector de Festes per a traslladar-los el sentir unànime del món de la festa respecte a la no celebració de les festes enguany i la petició de destinar el pressupost de la Magdalena que no estiga compromés a realitzar polítiques que minimitzen els efectes de la covid-19 a la ciutat, per a mesures que contribuïsquen a la reactivació econòmica i per a la cobertura social.